Jag har haft äran att få testa en elvisp under årets hektiska bröllopstårtsperiod. Eftersom det är mycket vispande så är det viktigt att vispen är riktigt bra och ger ett grymt fluff, särskilt när det gäller mina moussetårtor. Jag fick i min hand en extremt snyggt röd visp, dock är den i stål ännu snyggare. Jag tycker om snygga, praktiska “verktyg” om än att resultatet är det ytterst viktiga. Första tanken var “oj, det varen tung rackare! Hur ska man orka hålla den här en längre tid?” Något annat ja genast la märke till var små gumminabbar på undersidan. Det kändes som en smart idé men fungerade idén som den var tänkt? Min favoritvisp är från det glada 80-talet och ja bävar inför när den kommer dö ifrån mig. Kan denna visp ersätta i så fall? Har provat troligt många nytillverkade vispar och som oftast blir man missnöjd.

 

 

Vispen har fem hastighetslägen och levereras med två platta vispar, två degkrokar och en ballongvisp.
Högblank yta. Detta är en visp som tål att stå framme i köket och beundras
. Finns i färgerna svart och röd.

Effekt: 300W
Vikt: 1,3 Kg
Mått 30 x 20 x 9,5 cm

 Ca pris 1100-1300 kr

Jag körde mycket med ballongvispen (kommer med degkrokar, vanliga vispar och ballongvisp) under testtiden och den var superbra. Med sin rundning så når den ner i botten och du får inte en mängd i botten som ej blivit vispat. Redskapen är rejäla och lättdiskade. Elvispar brukar alltid bli smutsiga undertill, det blev inte denna. Inte ens när man vispade grädde skvätte det upp under maskinen.

 

 

 

Ett annat plus för mig var att farten på steg 1 var lugn och fin, så kallad mjukstart. Den var perfekt att använda när man bara behövde röra ner något. I övriga steg satte vispen rejäl fart! Ljudnivån kunde ha varit något bättre men den var långt från de värsta jag har testat. Vispen är lätt att använda och visparna trillar inte ur och är heller inte svåra at få på plats. Ett knapptryck och visparna hopparlätt ur maskinen. Man har ett bra grepp och maskin är inte tung. Elvispen är otroligt välbalanserad i handen.

 

 

 

Gumminabbarna var toppen! Vispen stod stadigt och nöp direkt man ställde den på bänken. Insåg fort att den här vispen INTE välter. Ännu en positiv sak var sladdvindan i änden på vispen. Sladdvindan fungerade precis som en dammsugarsladd förutom att man själv skruvade in den i vispen. Ska man gnälla på något så är det att det var ett väldigt skruvande för att få in sladden. Det är dock värt arbetet i och med att sladden är borta. Dessutom så skadas inte sladden. I normala fall kanske man lindar upp sladden runt elvispen vilket kan gör att plasten runt kablarna spricker av vridningen och då blir elvispen farlig = man får köpa en ny.

 

 

 

Under första veckan luktade vispen lite bränt. Det är ju lite brutalt att börja köra för fullt med en ny maskin men ska de testas så ska de. Har haft andra helt nya maskiner som har luktat i början så det är inget man behöver lägga någon större vikt/fundering vid.

 

 

 

 

Det verkar som om tillverkarna inte gärna vidareutvecklar sina elvispar, det har dock denna Dualit gjort. Mycket bra MEN om resultatet blir till ett så högt pris som denna maskins så vet jag inte om folk går ut och köper den. Jag är övertygad om att sladdvinda, design, mjukstart och inte minst: maskinens styrka, den knådar utan gnäll vilken deg som helst, gör att elvispen är värd sitt höga pris men hur når man ut till kunden och övertygar detta? Designen är annorlunda, färgerna är snygga som rackarns men… det säger ju inget om att den har en sådan bra funktionalitet.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.