låter det svårt? det är lätt och himmelskt gott, den perfekta desserten som kan göras dagar innan

6 Personer

Du behöver:

3½ dl grädde
1½ dl mjölk (3%)
6 äggulor
4 msk socker
1 vaniljstång.

300 g Jordgubbar Färska eller frysta.
3 msk ljust Muskovadosocker
1 msk Potatismjöl

Låt oss göra dessert på mitt sätt: 

1. Häll grädden och mjölken i en kastrull, dela vaniljstången på mitten och lägg i gräddblandingen.

2. Koka upp och låt sjuda i 5 min sedan låter  du kastrullen vila i 10-15 min av värmen.
(för att vaniljsmakerna ska bli så höga som möjligt)

3. Vispa äggulor och socker i en bunke.

4. Koka upp gräddmjölken igen och ta upp vaniljstången.

5. Häll gräddmjölken över äggsmeten under vispning.

6. Värm ugnen till 120 grader.

7. Ställ ut ugnsformarna i en långpanna, sedan häller du på varmt vatten till halva kanten av ugnsformen.
8. Fördela ut bruléesmeten i ugnsformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.

 

Koka sedan upp Jordgubbarna med socker och låt småkoka i 10 min. Red sedan med potatismjölet ut blandat i lite vatten. När bruléerna har kallnat kan du värma på kompotten och hälla det över bruléerna och allt är klart.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.