4 Personer

Du behöver:

800 g benfri fläskytterfilé
½ msk Sambal Olelek
1 msk Paprikapulver
3 msk honung
2 tsk Paprikapulver
Salt
Peppar 

Sallad:

500 g Tomater i olika sorter
250 g Sparris
50 g parmesanost
125 g Ruccola
½ rödlök
1 msk Balsamvinäger
2 msk Olivolja
Salt
peppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Sätt på Ugnen på 175 grader
2. Krydda köttet med salt, peppar, paprikapulver, honung, paprikapulver samt sambal olelek .

3. Heta upp en grillpanna ellertänd grillen. Ge köttet ett snyggt grillmönster.

4. Kör klart köttet i ugnen tills köttet är 72 grader. Låt sedan köttet vila under folie 15 min ( gör då salladen)

Sallad:

1. Koka sparrisen i saltat vatten och spola sedan med kallt vatten så dom ej bli överkokta.

2. Skölj salladen och lägg på en tallrik, Halvera tomaterna och lägg på tallriken.

3. Skiva upp löken och strö över salladen. Tillsätt sparrisen och hyvla över parmesan.

4. Vispa samman vinäger och olja med lite salt och peppar.

 

 

Skär upp Köttet och lägg på salladen, ringla över dressingen och njut med ett glas rött vin …

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.