4 personer

Du behöver:

1-1,5 kg Tjocka Revben
1 äpple
1 gul lök
4 lagerblad
1 msk Farinsocker
1 -1½ tsk Malen kanel
50 g Smör
3 dl Grädde
Peppar
Salt

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Krydda köttet med socker, kanel, lagerblad, salt och peppar. Snåla inte med salt och peppar!

2. Skala och dela löken samt äpplet grovt.

3. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet med smöret.

4. Lägg köttet i en stor kastrull. Bryn sedan löken och äpple i stekpannan, Tillsätt sedan i kastrullen

5. Fyll på med ca 1,5 liter vatten
6. Låt köttet småkoka i ca 1,5 -2 timmar.

7. Lyft upp köttet och sila av skyn i en mindre kastrull.

8. Tillsätt grädden i skyn och koka upp allt. Red med lite vetemjöl och vatten, Smaka upp såsen med salt och peppar e.v lite mer kanel.

9. Skär upp köttet och servera med den goda såsen, och varför inte lite äpplemos och nykokt sparris?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.