Vi har testat ett Unikt kokkärl från OBH Nordica med patenterade handtag.

 

Supreme steel är en serie kokkärl och stekkärl designade av Mattias Mikaelsson och finns i många olika storlekar. Vi har testat 1,5 liter kastrull. Kärlen är av mycket hög kvalité och är tillverkade av rostfritt 18/10 stål. villket betyder att stålet innehåller 18% krom och 10% nickel, som gör att kärlen får enoptimal beständighet mot rost som ger evig hålbarhet.

Den tjocka aluminiumkärnan på 5 mm gör att det blir extra bra värmeledning och locket gör att uppkoket går mycket fortare och miljövänligare till. Kokkärlet har en mycket smart lösning på att hälla av vatten. något som gör att det går mycket fortare att laga mat och man slipper risken att bränna sig. Den unika kastrullen har även på sidorna en hällpip som gör att det går mycket lätt att hälla såsen på tallriken eller hälla över innehållet i en skål.

I kastrullen finns även ett praktiskt “måttband” som gör att det är lätt att mäta inehållet utan dl mått eller liknande.Kastrullens lock är gjort av stål och har en glasruta som gör att man lätt har kontroll över inehållet. Det integrerade durkslaget i locket har dubbla handtag på lock och kastrull villket gör att locken fixeras så att det går lätt att hälla av.Inga fix och trix behövs, bara slå ihop handtagen.

Snabb Fakta:

Kokkärl 1,5 liter i rostfritt stål 18/10.
Rak form ger större kontaktyta = effektivare värme.
Rostfri botten med aluminiumkärna (5 mm).
Glaslock med full insyn utan skymmande handtag.
Integrerat durkslag i locket, hällpip och dubbla handtag med fixeringsfunktion.
Invändig gradering.
Passar alla typer av spisar, även induktion.
Tål maskindisk

Priset är alltid intressant och kastrullen har ett lite dyrare riktpris på 645 kr . Det kan tyckas dyrt för en kastrull på 1,5 liter. men jämför man hur praktiskt och hållbar kastrullen är, blir priset inte lika viktigt.

Food Passion And Life kan rekomendera er att köpa någon av OBH Nordicas Supreme Steel sortiment.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.