En Sangria som sprudlar av mousserande pärlor. I detta recept använder vi isbitar av äpplejuice för att förhöja smakerna ytterligare. Varför inte ha en röd och en vit Sangria brevid varandra? Tjusigt!

Detta recept ger 8 glas, är mycket lätt och tar ca 10 minuter.

 

Du behöver:

Äppelsaft, till isbitar
1 1 / 4 dl vatten (kan bytas mot Ginger Ale)
1 liten knippe färsk mynta
1/2 kopp socker
3 kanelstänger
3 1 4 dl torrt vitt vin (gärna Sauvignon Blanc)
2 medelstora persikor, skalade, urkärnade och skivade
2 små päron, skuren i bitar
2 medelstora apelsiner, skivade tvären
2 små citroner, skivade tvären
3 koppar mousserande äppelcider
myntablad, till garnering (tillval)

Låt oss göra Sangria på mitt sätt:

Frys in äpplejuiceiskuber.

Blanda vatten, mynta, socker och kanel i en kastrull och koka upp på medelvärme. Sänk värmen och sjud några minuter. Ta av från värmen och låt svalan. Sila bort mynta och kanelstänger.

Häll i en stor skål, tillsätt vin, frukt och ställ i kylskåp över natten. Precis före servering tillsätt äppelcider och äppejuiceisbitar. Servera och njut!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.