Sangria är en traditionell spansk vinbål mättad med färsk frukt och spansk brandy. Mycket lätt att göra, lika lätt att dricka och ohyggligt trevlig när man är många som ska mingla runt ett tag.

 

Sangria är ett underbart sätt att påbörja en grillkväll. Det häftiga med Sangria är att det finns otaliga recept och man kan lätt ändra recepten till det man själv föredrar. I Sangrians hemland har så gott som varje restaurang sitt eget recept. Man kan alltså krydda upp Sangrian med sina egna favorittillägg. Det är faktiskt svårt att förstöra Sangria dvs lägga till “fel” ingrediens.

En av Sangrians goda sidor är att du kan använda så gott som vilket vin du vill. Det finns recept med rött, vitt eller bubblande vin. Dock kan jag rekommendera att ta ett bättre vin till er Sangria eftersom slutresultatet blir bättre. Ett bättre vin förstärker de olika frukternas smaker och skalens eteriska oljor.

Under kommande dagar kommer vi presentera flera olika Sangria Recept.

Vi börjar med ett Klassiskt Recept

Detta recept ger 6 glas, är mycket lätt och tar ca 10 minuter.

Du behöver:

1 flaska rött vin (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja röda, Zinfandel, Shiraz)
1 citron skuren i klyftor
1 apelsin skuren i klyftor
2 msk socker
3 msk brandy el cognac
2 dl Ginger ale eller club soda 

Låt oss göra sangria  på mitt sätt:

Häll vin i kannan och pressa saften från citron och apelsin i vinet. Lägg i frukt (ta bort kärnor) och tillsätt socker och cognac. Kyl över natten. Tillsätt Ginger ale eller club soda strax före servering. Om du vill servera direkt, använd kylt rödvin och servera över massor av is.

Variationer:

skivade jordgubbar, persikor, näve färska blåbär, hallon, kiwi, en eller två msk gin eller rom, citron soda eller limesaft.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.