Lejonet & Björnen har enormt mycket att välja på; ca 30 sorter glass och sorbet, ca 10 sorter glasstårtor. Här bör man ju kunna hitta sin favorit för vardags- eller helglyx. Ser man till priset på glassen så luktar det verkligen lyx, prisbilden är hög. Se nedan om Lejonet & Björnen håller måttet för de priser de tar ut.
All deras tillverkning sker på naturliga råvaror som är noga utvalda och helst kommer från leverantörer i närområdet. Glassen produceras i Göteborg och basen består av: mjölk, smör och socker. Smöret används istället för grädde för att lyfta upp smaken på glassen, ett välkänt knep för oss kockar men fungerar det på glass?
Deras KRAV-sortiment lockade oss att vilja testa dem. De har både glass och sorbet som är KRAV-märkt det vill säga helt utan tillsatser och tillverkade av ekologiska råvaror. Tyvärr skedde en incident så att vi inte kunde testa alla deras KRAV-sorter men vi hoppas kunna komplettera med de smaker vi inte kunde prova.

   

*KRAV-certifierad råvara
**Rättvisemärkt råvara

 
Italiensk vanilj

Innehåll: Mjölk, socker, smör, glukossirap, skummjölkspulver, äggula, vaniljkärnor, Bourbonvanilj. Emulgeringsmedel: Mono- och diglycerider av fettsyror.

Stabiliseringsmedel: Guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl, karragenan.

Testpanelen tyckte: Tja, denna glass väckte många reaktioner. Någon tyckte den var konstig, någon tyckte den var himmelsk. En smak man kanske inte kan äta mycket av eftersom den har en sådan distinkt smak. Kändes som om den var gjord på yoghurt.
“Krämighet från himmelen, lite salt, god, konstig, är det youghurtbas?, smakar ladugård, len, skum smak, smakar gammaldags gräddmjölk” 
 

 

Vanilj KRAV
Innehåll: Vanilj**, mjölk*, socker*, smör*, ägg*, mjölkpulver*
 
 Testpanelen tyckte: En riktigt god vaniljglass! Den här köper vi gärna igen. Glassen hade en underton av kola vilket fick flera i panelen att vilja ha pannkakor. Detta ÄR den perfekta pannkaksglassen, eller den perfekta glassen till en underbar hemlagad paj. 
 
 
Smakar lite kola, jättegod, äkta vanilj, mycket mycket vaniljsmak, smakar grädde, luktar vanilj och pannkaka, en riktig pannkaksglass”
 
 

 

 

EKO choklad KRAV
Innehåll: Mjölk*, socker*, smör*, ägg*, mjölkpulver*, choklad**, kakaopulver**
 
Testpanelen tyckte: En glass som smakar frusen chokladpudding/chokladmousse. Det behöver inte vara något dåligt dock… Barnen tyckte den var för stark och lite för vuxna och inte barn.
   
Chokladpudding, mmm den var väldigt stark, stark smak, god, mousse, jättegod, lite vuxensmak, på slutet smakar den gott, lång smak” 
 
 

 

EKO jordgubbsorbet KRAV
Innehåll: Vatten, socker*, jordgubbar*, citrusfibrer
 
Testpanelen tyckte: Här både det luktade och smakade hallon trots att det är jordgubb i sorbeten. Lejonen & Björnens sorbeter är kompakta, dock är detta inget fel med det! Mycket härlig hallonsmak.
God, bra jordgubbssmak, hallon?, smakar hallonkräm, smultron, doftar smultron, sura jordgubbar, söt och god, finns det syntetfluff i?”
 
 

  

 

 

Hallonsorbet
Innehåll: Vatten, hallon, socker, glukossirap, citronsyra.
Emulgeringsmedel: Mono- och diglycerider av fettsyror.
Stabiliseringsmedel: Fruktkärnmjöl, metylcellulosa, karragenan, pektin, dextros.
 
 
 

 
Panelen tyckte: Färgen på denna hallonsorbet var fantastisk! Någon tyckte den var sur (barn),“Otroligt vacker färg, syrlig, väldig sur, smakar jordgubb, hallon, inte god, konstig smak, svårbestämd, bra konsistens, bra jordgubbssmak, den var inte god”  
 

 

  

 

Rivstart sorbet – hallonsorbet med saltlakritsrippel.
Kunde tyvärr inte hitta innehållsförteckningen på deras hemsida…
 
 Testpanelen tyckte: Denna sorbet svepte inte undan några fötter. Jo, kanske några av barnen eftersom de gillade sorbeten. Bra sälta i saltlakritssåsen och mycket positivt det var en sorbet istället för glass. Sorbeten hade en riktigt god hallonsmak och konsistensen på deras sorbeter är väldigt bra.“Bra hallonsmak, bra sälta i lakritsen, luktar väldigt gott, den här var äcklig, en glass pappa får ha ifred, hade behövts mer lakrits”   
  
TACK till: 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.