Köket är hemmets hjärta säger man ju och jag tycker inte det är ett kök utan en riktig pepparkvarn. Så enkelt är det, för mig..Man kan inte jämföra smaken och känslan på nymald peppar och färdigmald man köper. Visst är det praktiskt med den färdiga men varför ta en genväg när resultatet blir så mycket bättre med nymald.

Man ska alltid tänka på att använda rätt sorts peppar eller pepparblandning i sin kvarn. Läs noga på just den kvarnen ni har. Finns inte informationen på kvarnen går den, i den flesta fall, att finna på tillverkarens hemsida.

 

T&G Kiss:

Företaget som ligger bakom denna kvarn är T&G WoodWare.
Ett mycket miljömedvetet företag som har ett stort utbud av vackra design föremål i trä.


Känns som företaget satsat på design mera än kvalitén på kvarnen.
Ett budget alternativ av pepparkvarn helt klart..Den fungerar och är kanske lagom i ett kök som inte har för avsikt att använda kvarnen i det dagliga matlagandet. Men om jag skulle rekommendera något så är det att gå upp i prisklass och investera i en mera tålig och genomtänkt pepparkvarn. Detta blev inte min favorit. Känns inte tålig och hållbar.Det positiva jag kan framhålla är att den är vacker och jag kan mycket väl se den som en pepparkvarn man ställer fram på en buffé. Där dess utseende är viktigare än dess funktion.

En Peugeot Paris (pris 498:-)

Den första Peugeot pepparkvarnen kom redan i slutet på 1870- talet. Innan dess hade dom sysslat med kvarnar i många olika former bl.a. Kaffekvarnar. Är man intresserad av företagets historia finns den på deras hemsida i samband med deras 200 åriga jubileum nu. Dom har alltså haft lång tid på sig att få fram sina kvarnar.

Denna pepparkvarnen, måste jag säga, är en av de bästa jag testat, om inte den bästa.
Designen är klassisk, inget nytt och spännande men ändå stilren och fin. Just den här modellen har justerbar grovlek på malningen. En underbar fines. Gör att den används hela tiden i köket. Enkel att handskas med. En liten vridning till något av dom fem lägena ger dig just den malningen som önskas. Den är enkel att fylla på och med dena kvarn kommer information om vilka pepparkorn som ska användas för bästa resultat.

Den känns stabil och tålig. En vän att ha i sitt kök i många år!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.