4 personer

Du behöver:
1 nät färska blåmusslor
1 kg färska räkor
1 gul lök
2 tomater
500 g färsk pasta
1 röd chili
5 dl vitt vin
olivolja
salt och peppar

Låt oss laga pasta på mitt sätt:

1. Skölj blåmusslorna i vatten, skrapa bort smuts på skalet. Är en mussla öppnad är den dålig = kastas

2. Hacka lök och chili, fräs ihop med blåmusslorna i en HET kastrull med lite olivolja.
Tillsätt vinet och låt koka i 2–3 min med lock.


3. Häll av musslorna i ett durkslag och ställ åt sidan. Obs! spara fonden som blir av koket.
Oöppnade musslor är dåliga, kastas bort!


4. Skala räkorna och spara skalen.

5. Koka upp musselfonden, tillsätt räkskal och 3 dl vatten. koka i ca 10 min.

6. Sila av räkskalen och koka upp fonden i en stor gryta. Koka pastan i skaldjursfonden. Tid enligt pastapaketet.

7. Hacka tomaterna fint och tillsätt när pastan nästan är klar. Häll sedan i musslorna och räkorna,
låt allt få ett uppkok. Krydda med salt och svartpeppar.



Servera med ett glas vitt vin och njut.

Med Bidrag i från:


Heminredning på nätet

Gillar du Skärbrädan och skålarna?

2Tone skärbräda från JOSEPH JOSEPH.

Tillredning / vispskål från BRABANTIA

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.