Försommaren erbjuder den härliga rabarbern som man kan göra mycket med.
Här kommer ett lätt recept på rabarbersaft, perfekt att spara till mörka vinterkvällar…

Du behöver:
1,5 kg Rabarber
1 Citron
5 dl Socker, Kan behövas mer
2 liter Vatten

 

Låt oss koka saft på mitt sätt:
1. Dela rabarbern i grova bitar, skala inte rabarbern!


2. Lägg i en stor kastrull och tillsätt vatten, och saft från citronen.
3. Låt koka i ca 15 min, dra kastrullen åt sidan och låt svalna.

4. Rabarberröran får gärna stå i kylen över natten för bästa resultat.

Dag 2:

5. Sila av rabarbern med hjälp av en silduk eller sil.

6. Tillsätt socker och koka upp saften, Smaka av, mer socker?

7. Försök att skumma av saften för att få en klar saft.
8. Tappa upp i glasflaskor och förvara i kylen eller frys ner i Pet flaskor för att spara länge.

No Responses to “Sommarens Rabarbersaft”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Herrljunga saft / Torfolks saft | Food, passion and life - [...] RECEPTET på Saften hittar du HÄR [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.