4 Personer

Du behöver:

Färs:
500 g Blandfärs
1 Lök
3 Ägg
½ dl Ströbröd
1 dl Grädde
Salt
Peppar
Smör till stekning

Stuvning:

500 g Morötter
3 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk Vetemjöl
Salt

Peppar
Låt oss göra mat på mitt sätt:

 

 
1. Lägg upp färsen i en skål och tillsätt: finhackad lök, ägg, ströbröd, grädde, salt och peppar.

2. Blanda färsen väl i någon minut och provstek en liten bit färs, mer salt eller peppar?
 
3. Forma till biffar med en lätt fuktad hand.
 
 
4. Stek biffarna med mycket smör på medelvärme ca 5 min på varje sida.
Ska du göra många biffar? Då kan du steka någon minut och sedan köra färdigt i ugnen på 200 grader i 10 min!
 
 
Låt biffarna vila under folie och gör sedan stuvningen:
 
1. Skala och skiva upp morötterna i lite grövre bitar.


2. Koka morötterna i saltat vatten ca 6-7 min, häll sedan av vattnet men spara ca 1 dl vätska.
3. Tillsätt grädden och mjölken, låt småkoka under omröring i 5 min.


4. Blanda ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i stuvningen, låt koka i 5 min och smaka av med salt och peppar
 
 
Servera biffarna med kokt potatis och rårörd lingonsylt.



                                                        Med bidrag ifrån:



Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.