Fisk är nyttigt och gott, det ska vi äta minst två gånger i veckan, hällst inte fryst fisk, färsk har oftast billigare kilopris och smakar mer.
Sök mer om Fisk i bloggarkivet högst upp i höger sida.

Min Fisk- och skaldjursgryta är krämig och har en het sting.
Ett Lyxigt förslag på fredagskvällen som inte kostar en förmögenhet att laga,och som är mycket lätt att laga,

vill man ha en budgetvariant kan man utesluta skaldjuren, minst lika gott! Eller varför inte strunta i redningen så får man fisksoppa?

Servera med kokt ris eller en fräsch sallad.

4 personer:

Du behöver:

250 g Laxfilé
250 g Vit fisk tex Torsk eller Sej
1 nätt Färska blåmusslor
250 g Skalade Räkor
1 Fänkål
1 Gul lök
5 dl Grädde
5 dl Vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 Vitlök
½-1 tsk Sambal olelek
1 Knippe färsk dill
50 g Smör
3 msk Olivolja
Salt
Peppar

Redning Vetemjöl + Vatten.

Låt oss göra mat på mitt sätt:  

1.Skölj blåmusslorna i vatten och skrapa bort ev skit på skalet, öppnad mussla = dålig mussla = slänga

2.Fräs sedan på blåmusslorna i en HET Kastrull med lite olivolja,
MAX 2 MIN, Häll av musslorna i ett durkslag och ställ åt sidan. Oöppnade musslor = dåliga = släng.

3.Ta bort skinnet från fisken och dela upp i mindra kuber 2×2 cm

4.Hacka lök, vitlök och fänkål fint, Fräs med smöret i en stor kastrull.

5.Tillsätt Vinet och låt koka i 10 min,Tillsätt sedan grädde,Samba, salt, peppar och fisken,

6.Låt allt koka upp snabbt och rör sedan ner lite redningen till önskad tjocklek.

Smaka av! Mer vitlök? Mer samba? Mer salt?…

7.Innan servering lägger du i musslor och räkor i kastrullen, toppa med grovhackad dill.

Njut!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.