Köttsoppan som slår det mesta i soppväg! Lätt billigt och framförallt gott, soppan ska koka länge men den sköter ju sig själv, Nästan bättre att värma dagen efter då smakar den mycket mer!

4 stora portioner

Du behöver:

800 -1000 g Hel högrev
1 Palsternacka
2 Morötter
1 liten Kålrot
1 liten Rotselleri
½ Purjolök
1 knippe Kruspersilja
3 liter Vatten
Salt
Peppar

Ingen fond, Inget Glutamat, inget konstigt!

Låt oss göra mat på mitt sätt:  

1.Koka upp vatten och tärna upp högreven, lägg sedan köttet i kastrullen med kokande vatten.
2.Skumma köttet om det behövs.

3.Sänk värmen och tillsätt salt och peppar.

4.Skala och tärna upp alla Rotfrukter i mindre bitar,
Häll sedan i soppan.

5.Dra ner värmen och låt småkoka i ca 1 ½ timma med lock.

6.Under tiden kan du skala potatisen och tärna ner i mindre
bitar även Purjolöken, lägg sedan potatis och purjolök i en bunke med vatten.

Nu har du tid att städa, tvätta eller varför inte soffan och tv:n? det är du värd!

7.Nu har soppan kokat i 1 ½ timma! Häll av vattnet från potatis och purjolöken, och tillsätt i soppan,låt koka i ytterligare 20 min med lock.

8.Smaka av! Mer salt eller peppar?

9. Avsluta soppan med finhackad persilja.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.