Ost i kombination med sött blir oslagbart på ostbrickan eller som snacks och drinktilltugg. Denna lilla rätt är superenkel att göra och underbart god.

 
 

Du behöver:

250 g Ost av valfri sort ex. Manchego (vanlig ost såsom grevé är också gott)
Färsk basilika
Solrosfrön
4 msk Rapsolja
2 msk Honung
2 msk Balsamvinäger av bästa sort

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Skaka ofta så fröna inte bränner fast.

2. Hacka under tiden basilikan och blanda med olja, balsamvinäger och honung i en djup skål.

3. Tärna osten i lagom stora munsbitar . Lägg ostbitar och de nyrostade solrosfröna i blandningen och rör om.

4. Stick ner ett par tandpetare eller tapasstickor i ett par ostkuber och servera!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.