4 personer

Du behöver:

 Del 1:
1 dl Hallon
1 dl Jordgubbar
Ca½ dl Socker
1 dl Vatten
1 Gelatinblad 

Del 2:
5 dl grädde
Ca ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker/pulver
2 Gelatinblad 

Låt oss göra mat på mitt sätt:

Del 1:
1.       lägg ett gelatinblad i blöt.

2.       Mät upp hallon, jordgubbar och socker i en kastrull och låt småkoka i 5-8 min.

3.       Vrid ur gelatinet och rör ner i ”sylten”. Smaka av! Mer socker?

4.      Sila av och  häll upp i snygga glas, men bara till hälften. Ställ i kylen 30 min

Del 2:

1.       Lägg gelatinet i blöt.

2.       Mät upp grädde socker och vaniljsocker i en kastrull och låt det bara få ett uppkok.

3.       Vispa sedan ner gelatinet och häll sedan i hastigt i glasen så du får en trevlig blandning mellan rött och vitt.

Garnera med lite citronmeliss och någon jordgubbe

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.