Du behöver:

1 kg skal från räkor, hummer eller kräftor
2 gula lökar
1 fänkål
8 vitpepparkorn
2 lagerblad
3 msk tomatpuré
3 dl  vitt vin
vatten

Låt oss göra fond på mitt sätt:

  1. Skala och skär lök och fänkål i mindre bitar.
  2. Lägg skaldjuren på en ugnsplåt och strö över grönsakerna. 
  3. Tillsätt kryddor och tomatpuré.”bränn” av i ugnen i 10 min 250 grader.
  4. Häll skaldjuren i en stor kastrull, tillsätt vinet  och vatten så att det precis täcker skalen.
  5. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 25 minuter.
  6. Lägg på lock och ta kastrullen från plattan.
  7. Låt dra i 25 minuter.
  8. Sila av så du får en trevlig buljong.

Klart.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.