En bra fond är grunden till god matlagning,utan tillsatser och något man kan göra och frysa in,

Du behöver:

1 kg  fiskrens fråga den lokala fiskaffären om du kan få gratis.
2 lökar
1 morot
1 stjälk blekselleri
½ purjolök
5 dl Vitt vin
Vatten
8 VitPepparkorn
2 Lagerblad
Salt

Låt oss göra fond på mitt sätt:

1. Skär grönsakerna i 2 centimeter stora bitar.

2. Lägg i fiskrenset (ben, skinn, huvud) och grönsakerna i en stor kastrull.
3. Täck upp med vatten och koka upp. Skumma av och ha i kryddorna.
4. Låt koka sakta i 10 minuter. Sila sedan av benen och tillsätt vin och låt koka ner till ca: 1 liter.
Ett bra sätt att förvara fond är att frysa in i iskubber eller små påsar. Fonden klarar sig bra i frysen ca 3-4 månader.
Lycka till!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.