4 Personer

Du behöver:

400 gram penne, följ anvisningar på paket
400 g Fläskytterfilé
200 g Champinjoner
1 Lök
1 klyfta vitlök
5 dl Grädde
½ dl rött vin
½ dl hackad färsk persilja
50 g parmesanost
Salt 
Svartpeppar
Olivolja

1. Sätt på vatten till pastan och börja koka den.

2.  Skär under tiden filén i strimlor. Skiva svamp, hacka lök och vitlök.

3. Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.

4. Rör ner vin och grädden  i pannan och låt puttra. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar.

5. Tillsätt grovhackad persilja och blanda i pastan. Låt stå några minuter så pastan suger åt sig såsen,
 Servera med riven parmesan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.