En fiskrätt som går fort att göra och är mycket uppskattad bland alla åldrar.

4 Personer

Du behöver:

700 g färsk Koljafilé
2 msk Fiskfond
5 dl Grädde
1 dl Vitt vin
1 msk Vetemjöl+vatten
½ dl hackad gräslök
Salt
Svartpeppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Koka upp fiskfond, grädde och vitt vin. Koka ihop ca 10 minuter. Red av med lite vetemjöl och vatten.

2. Smaka av  med salt och peppar.

3. Hacka i gräslöken i såsen och håll den varmt.

4. Lägg koljafileérna  i en kastrull med kallt vatten och rätt mycket  salt. Värm, sjud -och så snart vattnet börjar koka, drag av värmen och låt vila i 5 minuter. Servera genast.

Servera med kokt eller pressad potatis.

Njut.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.