Ugn 200 grader

 4 personer

 Du behöver:

1 kg Vitkål
1/2 dl Grötris
1 dl Vatten
2 dl Mjölk
½ dl Sirap
50 g Smör
500g Blandfärs
2 Ägg
Salt
peppar
Låt oss göra mat på mitt sätt:

Gröten går bra att göra dagen före

1.Koka risgrynen i vattnet i 10 minuter. Späd med mjölken och koka på svag värme i ytterligare 15 minuter till en lös gröt. Låt svalna.

2. Ta bort de yttersta bladen på vitkålen och skär bort rotstocken. Skär resten i små tärningar. Bryn i stekpanna med smör och sirap ca 2 min dra sedan ner värmen och låt småsteka i 15 min .


3. Blanda färsen med risgrynsgröt, vitkål , ägg, salt och peppar, smaka av!

4.Lägg sedan allt i en ugnsform och ställ kålpuddingen i ugnen i ca 35 minuter. Servera med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.