Ugn 225 grader

4 Personer

Du behöver:500 g färsk lax
200 g handskalade räkor
10st körsbärstomater
5 dl grädde
1 dl vitt vin
1 gul lök
1 msk Smör
½ dl hummerfond, gärna egengjord  
peppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

  1.       Tärna upp laxen i kuber och lägg i en ugnsform, strö över räkor och halverade tomater.

2.       Hacka löken fint och fräs den med lite smör i en kastrull.

3.       Tillsätt vin och låt koka 2-3 min.

4.       Tillsätt grädden och hummerfonden i kastrullen.

5.       Låt småkoka i 20 min, men om du inte har tid kan man reda av såsen med vetemjöl och vatten.

6.       krydda upp såsen med peppar och ev. lite salt, (fonden är salt)

7.       Häll såsen över fisken och baka av i ugnen i ca 17-20 min

Servera med pressad eller kokt potatis eller grönsaker.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.