Potatisgratäng?
Extra krämig potatisgratäng från Peka, en storsäljare i våra butiker och framför allt till restauranger som påstår att den serverade potatisgratängen är hemmagjord. I själva verket är det massproducerande Peka’s potatisgratäng som bara har tryckts ur i formar och kanske piffats upp med extra vitlök, soltorkade tomater och riven ost.

Vad innehåller då den här storsäljande produkt förutom 58 % potatis?

Potatis (58%), 40% sås (vatten, skummjölk, vegetabilisk olja, grädde, äggula, salt, socker, ostpulver, modifierad majs stärkelse, smaksättning, jästextrakt, stabilisering: E412 & E450, dextros, kryddor, vitlökspulver, lökpulver

58 % potatis och resterande tillsatser och olika sorters pulver! Självklart tillsätter de lite härlig jästextrakt för att förhöja smakerna ytterligare. Den innehåller även mängder av socker, stabiliseringsmedel och stärkelse m.m. för att få den där härligt krämiga konsistensen. Jo men visst! Skälet är snarare att få gratängen att bli ännu mer kostnadseffektiv så Peka tjänar extra mycket pengar!

Tycker du att ca priset på 60 kr för 2 kg är prisvärt som det ofta står i reklamen?

För att tillaga en ÄKTA hemlagad gourmetgratäng behövs en ugnsform, ugn på 200 grader och ca 40-60 minuters tålamod! Gör du en egen potatisgratäng behöver du potatis, lök, vitlök och grädde.
Då får du en hemlagad potatisgratäng utan tillsatser som kostar betydligt mindre pengar att göra själv! Dessutom är det 10 gånger godare och du slipper säga vart den kommer ifrån om någon vill ha receptet. Eller eller ska man kanske säga “potatis (58%), 40% sås (vatten, skummjölk, vegetabilisk olja, grädde, äggula, salt, socker, ostpulver, modifierad majs stärkelse, smaksättning, jästextrakt, stabilisering: E412 & E450, dextros, kryddor, vitlökspulver, lökpulver?

Varför köper vi då den här storsäljande produkten som Peka tillverkar? Kanske är det för att den är lätt att värma! Kanske för att smaken är en god smak? Jag tycker inte den är godare än pulvermoset som finns i gatuköket. En hemmagjord gratäng är minst lika lätt att göra bara du ger maten lite mer tid. Man behöver ju inte stå och se på när gratängen tillagas i ugnen.

Dessutom går det alldeles utmärkt att göra gratängen några dagar före och värma på den igen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.