Stick in givaren i maten, välj önskad inställning och ta med dig fjärrkontrollen.
Termometern piper när maten är färdigstekt.

Köttet blir perfekt tillagat med denna talande stektermometer, som även är trådlös och fjärrstyrd. Termometern är lätt att ställa in med några knapptryckningar så att köttet steks precis som du vill ha det. Du behöver inte ens stå vid grillen för att uppnå bästa resultat eftersom termometern har en räckvidd på mer än 30 meter.

Vi testar att ha kontroll över höga temperaturer och tillagning av kött.
Webers termometer har en snygg design, är tillverkad av tålig plast och en bra ställning för placering i köket. Själva kontrollpanelen som man tar med sig känns en aning stor och klumpig. Dock gör det kraftiga clipset på baksidan att den är lätt att fästa i tex byxorna, för att sedan ta med sig. Här har Weber tänkt till!

När man packar upp termometern för första gången känns den invecklad. Den lätta instruktionsboken med bilder gör så att den känslan försvinner fort och man förstår genast hur allt funkar. Grundspråket är engelska men föredrar man franska eller italienska finns även det. Själva sensordelen är en fristående modul som är lätt att placera bredvid grillen eller spisen. Den har fyra gummifötter vilket gör att den står mycket stabilt även i lutande tillstånd. De trettio meter du kan gå från givaren är perfekt när man grillar en regnig dag. Eller om man bara vill ta det lugnt i soffan under långkoket.

Det smidiga för dig som hemmakock är att termometern har bra koll på alla temperaturer för att köttet ska bli perfekt blodigt eller medium. Denna termometer lugnar dina nerver och signalerar när köttet är klart. Man börjar med att välja köttsort, sedan stekgrad, placera termometergivaren i köttet och så är det bara trycka på start. T.ex. vill du ha lammet blodigt, sätt termometern på lamm, blodigt och sen sköter termometern resten åt dig.
Smidig och lätt att använda.
Man kan även använda den som timer, tex om man ska jäsa bröd. Termometern passar upp till 10 timmar!

Hur funkar den här härliga termometern i praktiken då? Jag skulle göra sockermunkar och då behövs det stenkoll på oljan som man ska fritera i så det inte börjar brinna. Jag placerade givaren i oljan och värmde på oljan. Tempen börjar sakta men säkert stiga. När tempen börjar närmar sig 180 grader dubbelkollar jag med min gamla termometer och det stämmer överens. Under själva tillagningen av munkarna reglerar jag temperaturen på plattan efter vad termometern visar. Helt klar godkänt att jobba med!

Jag provar att tillaga fläskfilé för att se hur köttet blir.
1. Jag bryner köttet och placerar givaren mitt i köttet. Programmerar sedan in fläskkött och självklart går det bara göra well done.
2. Jag kör in köttet i ugnen och sätter mig i tv-soffan.Tempen stiger sakta men säkert.
3. När det är ca 5 grader kvar signalerar termometerns att köttet snart är klart. I detta läget kan det vara bra att ta ut köttet för att låta det vila i folie de sista graderna.

4. Köttet vilar klart, uppnår rätt innertemp. Termometern signalerar att köttet är klar genom en serenad av pip.

5. Köttet är perfekt tillagat märker jag vid uppskärning och jag har inte ens behövt vara i köket och kolla till köttet.


Helt klart godkänd och pålitlig att laga mat med.

Priset ligger på 499 kr och jämför man med tex Ikeas termometer för under 100-lappen kan jag starkt rekommendera den här termometerns. Några hundralappar till är den värd. Det blir nämligen både roligare att laga och äta maten när man har full kontroll över allt.

Designen: 3 av 5
Installation: 5 av 5
Användning: 5 av 5
Pris: 4 av 5 Prisvärd!
Kvalité:5 av 5

Totalt: 22 av 25

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.