Du behöver:
10 st Färska strömmingfiléer
1 dl Ströbröd
50 g smör
1 dl Ättika 12 %
2 dl socker
4 dl vatten
½ rödlök
Salt
Peppar
Låt oss göra mat på mitt sätt:
1. Vänd fisken i ströbröd och stek i en stekpanna med 50 g smör, salta och peppra.
2. Låt fisken svalna, under tiden kan du gör lagen.
3. Mätt upp socker och ättika i en skål och vispa 3-4 min , tillsätt sedan vatten och vispa ytterligare 3-4 min.
4. Skala och skiva upp rödlöken, strö löken över fisken och häll på spadet, lägg upp på 2 burkar och förvara i kylen.
Strömmingen smakar bäst efter några dagar i kylen, den kan serveras på smörat knäckebröd eller äta som den är till frukosten.varför inte göra en god sallad till och ha med till jobbet en solig dag?