Kanske på tiden att jag avslöjar det enkla receptet för en god majonnäs eftersom
majonnäs förekommer mycket i recepten.

Visst kan du köpa din majonnäs på närmaste matbutik men att göra sin egen är både enkelt och väldigt gott då man själv kan bestämma den exakta smaken.
Här får du ett grundrecept så att du kan göra din egen hemgjorda majonnäs

Du behöver:
5 äggulor
8 dl matolja
1 msk fransk senap
½ msk Socker
salt
peppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig. 

1. Blanda äggulor, socker och senap i en skål.

2. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under kraftig vispning.

3. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten.

Majonnäsen klarar veckor i kylen!

No Responses to “Hemgjord majonnäs”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chili och Lime sill | Food, passion and life - [...] rivet skal och saft 1 Chili 2 msk Socker 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs Se recept för …
  2. Citron och Apelsinsill | Food, passion and life - [...] 400-500 g urvattnade sillfiléer (Vattnas ur 1 dygn) 1 msk dijonsenap 1 citron, rivet skal och saft 1 Apelsin, …
  3. Italiensk sill | Food, passion and life - [...] 400-500 g urvattnade sillfiléer (Vattnas ur 1 dygn) 6 soltorkade tomater 1 kruka färsk basilika 1 vitlök 1/2 dl …
  4. URL - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: foodpassion.se/?p=1439 [...]...

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.