4 Personer

Du behöver:

1 kg Fransyska
6 Enbär
½ dl Soja
6 Svartpepparkorn
1 Vitlöksklyfta ( krossad)
3 Lagerblad
50 cl Porteröl
1 Knippe färsk timjan
1 dl Svartvinbärssaft ospädd
Salt 
Peppar

5 dl Grädde till såsen.

Låt oss gör mat på mitt sätt:

1. Putsa köttet fritt från senor och koka upp alla saker i en stor kastrull.

2. Lägg i köttet i kastrullen och låt koka i ca 2 timmar på svag värme.

3. Ta upp kötter och låt vila i 10 min, skär sedan upp det och varmhåll i ugnen på 100 grader.

4. Sila av fonden och låt den koka upp i 15 min, tillsätt sedan grädden och låt den koka i 30 min (koka potatis under tiden) smaka av med salt och peppar.

Servera allt på tallrik med lite nyhackad persilja.

Njut”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.