Ugn 200 grader

4 port

Du behöver:

2 aubergine
400 g kycklingfärs
1 lök
1 klyfta vitlök
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
100 g gratängost
1 kruka färsk oregano
olivolja
salt
peppar

Ostsås
2 dl mjölk
3 dl Grädde
3 msk mjöl
100 g ost
salt
peppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga cirka 10 min.
(för att dra ut vätska).

2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv ost. Finhacka oregano.

3. Fräs lök och vitlök i oljan på medelhög värme.

4. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.

5. Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar.

6. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5-10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av.

7. Torka av saltet från auberginen och stek i lite olja tills de har fått fin färg.

8. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt mjölken koka upp utan att koka över.Tillsätt sedan grädden och låt koka 3 min, ta sedan av från plattan. Vispa ner  ost, salt och peppar.

9. Lägg i en ugnssäker form först lite färsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande ost.

10. Grädda mitt i ugnen 30- 45 minuter till fin yta.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.