Enkla, vanliga, goda! Klassiska köttbullar som smakar utmärkt och är lätta att lyckas med.

 4 personer.

Du behöver:

500 g Blandfärs
½ dl ströbröd eller smulat franskbröd
½ gul lök
1 dl Grädde
1 ägg
Salt
Peppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:
1. Blanda först grädden med ströbrödet och låt svälla några minuter.
2. Skala och finhacka löken. Blanda samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet.
3. Låt gärna smeten stå och vila en stund innan du hanterar den.
4. Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda.
Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna.

5. Stek köttbullarna i smör i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.

 

 

 

Klart!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.