4 Personer

Ugn 200 +120 grader

Du behöver:

1,3 kg Potatis
8 dl Grädde
6  st Ansjovisfilér+ spad
2 st Lökar
½ msk Krossad kryddpeppar
Salt
50 g Smör
½ dl Ströbröd

Låt oss göra mat på mitt sätt:

 1. Skala och strimla potatisen i avlånga stänger (eller kör på rivjärnet)

2. Lägg potatisen i en ugnsform ca 30*20 cm. Skala och skiva löken över potatisen.

3. Fördela ansjovisfilérna över formen och strö över ny krossad kryddpeppar.

4. Tillsätt lite lite salt och häll över grädde och spadet från ansjovisen.

5. Hyvla över 50 g smör och strö över ströbrödet.

6. Baka av i 200 grader i 15 min dra sedan ner värmen till 120 grader och låt den gotta sig i ca 45-60 min.

Njut!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.